Ridning

Idag får C en liten vilodag och bara gå i hagen och skrota.
Hon kan fåt tänka på det som hänt nu dom senaste dagarna och låta det sjunka in lite, imorgon ska jag testa på tömkörning sen rida lite på henne igen :) Blir lite lycklig när jag kan skriva "rida", även fast det bara är lite skritt med ledare så är det ändå så otroligt stort för oss!

Ni som varit med från början vet ju hela storyn, men för nya läsare:
Jag köpte Chipolina den 17 Juni 2012 från Öland där hon endast stått som lösdrifts häst, hon hade knappt träffat människor över huvudtaget och var i praktiskt taget ohanterad.
Ibörjan hade vi stora problem med att hon stegrade sig hela tiden så fort hon kom utan för hagen, och att bara få ut henne ur hagen tog en halv dag. När hon "bara" stegrade sig 5 gånger så var det framsteg och när vi kunde gå från hagen till stallet utan att hon sprang över mig var guldvärt.

Nu har hon inte stegrat sig på en månad (?) och hon blir inte alls lika nervös och blockerad i huvudet längre om hon är ensam i paddocken. Det som är lite jobbigt fortfarande för henne är att vara ensam i stallet men det har också blivit lite bättre, men det har vi inte jobbat på så mycket då kan kände att det var sist prioriterat.

Vi kan också lyfta alla fyra hovar, bak som fram nu utan en fajt med sparkar m.m så det är också väldigt bra! :)
 

Kommentarer:

1 jossan:

skriven

sa ju att hon kommer lugna ned sig efter att hon gjort sig hemma stadd :)) sånt tar ju några månader även för dem gamla hästarna :P kram kram

Kommentera här: