10 Läs mer >>

 

vinterland

5 Läs mer >>
Första ridbilderna :D gud så roligt!! Har även lite filmer, men det ser ju inte jättevackert ut att rida unghäst men kanske lägger upp dom. Hade mest tänkt ha dom för att titta tillbaka om några månader.
 


 
Första gången med benskydd på bakbena, och det gick faktiskt bra, hon studsade lite i början men vande sig väldigt fort. Som de flesta kanske vet så har Chipolina haft väldiga "problem" med sina bakben. Hon sparkade såfort man rörde bakbena på henne, dock ej bakskygg. Men de tendenserna har hon inte kvar längre så idag tog jag steget och satte på henne bakskydd. Egentligen behövs det inte eftersom hon inte har skor bak, men för snygghetens skull ;)

Första ridbilderna!

0 Läs mer >>
Idag var Cissi med mig och fotade lite när jag red, så idag för första gången på flera månader har jag på mig Ridbyxor haha! Annars har jag alltid haft mjukisbyxor/onepiece + termobyxor. Men idag fick det bli mina Whitaker byxor, lamicell hjälmen och mina tretorn stövlar som stått och damm sen jag köpte dom.
Måste ju vara fin om man ska vara med på bild!
 
Chipolina var lite vrång idag, hade inget hoppspö (glömt i botorp, suck) så valde att rida utan först men hon går inte riktigt fram för skänkeln så tog ett kortare dressyrspö efter ett tag och då lyssnade hon bättre. Men hon kan bocka till och tjura lite när man har spö. I torsdags åkte vi till Botorp igen, var ju ett ganska bra tag sedan vi var där nu, tanken var att vi skulle ta första galoppen, men jag kände att vi behövde träna på annat, hon har väldigt mycket åsikter och kan bli riktigt tjurig om man säger till henne, vilket resulterade  med att jag ramlade av i torsdags haha!
 
Allt började med att hon inte var framåt för skänkeln så fick dutta till henne på halsen med spöt och varje gång jag behöver använda spöt så blir hon tjurig, så hon började studsa och hålla på i cirklar, sedan stegrade hon sig rakt upp (bokstavligen RAKT upp) så min enda tanke var "släpp annars tippar hon över och mosar mig" så på något sätt så släpper jag så jag åker rutchkana ner för hennes rumpa (fast baklänges då) och landar på fötterna haha!
 
Historiens snyggaste avramling må jag säga, och det var även första gången jag ramlade av henne.
 

Här får ni ett smakprov från idag!
Min grisfia

Fotografering

0 Läs mer >>


åh vill ha sommar. Kunna sitta i gräset och dricka med vänner, eller rida ut på långa skogsritter :) åååh!!

summerburst

0 Läs mer >>

Eftersom hoppetossan har blivit liiite mer pålitlig nu så har jag börjat rida i min nya hjälm istället för den gamla (vill ju inte precis ramla av i den det första jag gör) Så här är den! Dålig bild dock, men det är en Lamicell vAir Shiny :)

Lamicell

0 Läs mer >>I helgen har jag, Jonas, mamma och Micke varit i Romme Alpin (Borlänge) och åkt skidor/snowboard. Det var riktigt kul att åka igen. Drog en vacker volt i en svart backe och fick hela munnen full med snö en gång och svor för hela Borlänge men annars gick det bra ;)
 
Jonas har även lovat mig att lära mig åka snowboard, men jag tror att han kommer ångra sig. Jag är inte den med humöret på topp när mitt tålamod tar slut och saker och ting inte går som jag vill ;)

Romme Alpin

0 Läs mer >>


Japp.. såhär kul har Chipolina i hagen, står och lutar sig mot staketet (som är rödfärgat) så hela hon blir röd. Hon har även börjat dumma sig igen i hagen, förut rymde hon 5 gånger om dagen MINST. Men nu har hon inte rymt på flera månader, men häromdagen fick jag ett samtal från Marie som sa att hon stod och bet i tråden och hade sig (ingen ström) nu har hon bytt hage och hon går även utan täcke ibland för att hon ska få stötar om hon går för nära.
 
(visst passar hon i sin nya grimma!)

run before they findu...

0 Läs mer >>
Chipolina börjar tröttna när jag jämt och ständigt ska flänga med en kamera framför henne hela tiden, hon berättade idag vad hon tyckte om det!
 

dagens pose

2 Läs mer >>
Åh det går så bra med ridningen nu! Numera rider jag själv direkt efter jag longerat, har både ridit inne och ute i paddocken i både skritt och trav. Hon tar hjälperna såååå mycket bättre nu :) Hon lär sig så himla snabbt, häromdagen ville hon knappt svänga hur mycket ytter tygel och skänkel jag använde så gick det inte (vi hade inte tränat så mycket på svägningen just då), sedan dagen efter jag red henne så svängde hon direkt utan att ens blinka, och igår när jag svängde så behövde jag knappt ens använda tyglarna när jag skulle svänga.
 
Snart är det dags att ta första galoppen också! Men den vill jag ta inne i ett ridhus då vår paddock fortfarande är lite isig på viss ställen under snön. Jag funderar på att kanske rida ut idag, vi har en raksträcka vid stallet som är privat (endast vi i stallet som åker på den då vägen slutar vid stallet) och den funderar jag på att kanske testa, Medina är med och hon är en perfekt "första-rida-ut-hästen" med. Men vi får se! beror på hur hon är när jag longerar henne, om hon är fullständigt galen eller om hon har lite kontroll ;)
 


Snart så!

1 Läs mer >>
Åh hon är så duktig min tjej! Idag red jag för första gången på drygt 5 veckor. Har varit så halt på vägarna så vi har inte vågat åka ner till ridhuset och paddocken har varit full med is och damen har ju inga skor bak så hon blir som bambi på hal is.

Men idag så! Det har snöat som tusan här  (nästan 3dm) så idag kunde vi använda paddocken, dock så är det lite is kvar under snön så hon halkade lite ändå, speciellt när hon fick snöstyltor, men det gick bra ändå! Longerade av det värsta energin först och hon visade inga tendenser på att bli fullkomligt galen så jag satt upp, och eftersom Hanna kom ner till oss med Ninova (också unghäst) så kunde hon inte leda oss, så jag hoppade upp själv direk och det var absolut inga konstigheter, trots att det var första gången på 5 veckor, dessutom har hon aldrig blivit riden ute förut. Vi övade mest på att svänga och finlipa lite på bromsen och hon var lite okoncentrerad men det var mörkt ute och det är sjukt mycket djur vid stallet så hon hörde väl något men det tycker jag inte spelar så stor roll så länge hon lyssnar på vad jag vill just nu :)
 


Medina och Chipolina lämnar inte varandras sida en sekund ;)

gosfis

2 Läs mer >>


sweet chipolina

0 Läs mer >>
sitter på jobbet och längtar tills klockan slår 20.15. var ute hos min prinsessa imorse också så fick hon springa i paddocken med Medina. De sprang vid varandra som att de satt ihop, när en av de saktade ner gjorde den andra det också och så höll de på så haha! Det såg väldigt roligt ut ;)
jobb