1 Läs mer >>
Igår tog jag och Linda en vända till galoppbacken med Jamaica och Chipolina. Första backen som är lite kortare tog vi första galoppen i (detta är då även första galoppen utomhus, och när vi galopperat i ridhus så galopper vi en halv raksida för att hon inte riktigt orkar) hon bröt av två gånger och var jäääätte seg, fick verkligen gunga fram stegen på henne haha! Men sen när vi kom till stooora och långa galoppbacken så vart det vart i henne, tror hon fattade lite mer vad hon skulle göra då, och då sköt hon iväg som ett spjut och drog på två bocksprång/bakuter, öronen växlade mellan spikrakt fram och bakåt för att lyssna på mig.
 
Hon var såå duktig och jäklar vad kul det var!! Idag ska jag och Sanna rida dit med Chipolina och Medina så ska vi köra den backen ett par gånger, Sanna har aldrig riktigt galopperat ute förut (hon har inte ridit så jätte länge och Medina är i praktiskt taget galen i galoppen haha...) men idag har hon lovat att hon ska galoppera, och jag tror det kommer gå galant. Medina är så himla snäll, även fast hon är jädrans pigg så gör hon aldrig något dumt. Tänkte även göra så att Sanna får ta mina säkerhetsstigbyglar så känner hon sig säkrare, så tar jag mina andra som inte är säkerhet på.
 
 

galopp

4 Läs mer >>
Satt och läste på aftonbladet där en matador hade blivit spettadav en tjur vid tjurfäktningen och att han hade fått allvarliga skador. OJ SÅ SYND! Fyfan vad jag hatar fäktning/rodeo och allt sånt där. Det är inte ett dugg synd om matadoren utan enligt min åsikt får han faktiskt skylla sig själv, kan då tillägga att tjuren redan blivit spettad av matadorens järnspett x antal gånger innan han attackerade.
 
Fattar inte varför inte all sån där "sport" förbjuds runt om i världen. Hur kan det vara kul att titta på när de plågar djur? Vad tycker ni om denna sport?
 
 

tjurfäktning

1 Läs mer >>
Nu är ett sånt här träns påväg till mig! Har höga förväntningar för det har fått positiv kritik. Tränset är uttaget av perfect Sit of Sweden, de gör även de där sittbågarna för att man ska få bättre hållning i ridningen.Såhär står det om tränset:
 
"Jump Off Revolution
Designen på nosgrimman gör att käkbenen och de känsliga nervutskotten lämnas helt fria. Nackstyckets utformning gör att trycket bakom de känsliga öronen och på nacken fördelas och den extra paddingen gör att öronen får större frihet.

Pannbandet har också en helt ny design vilket gör att det är luftigt och nätt för att även här ge öronen fritt spelrum och dessutom kan du byta pannband på några sekunder, även när hästen har tränset på sig. Levereras med pannband i matchande läder och padding.

Med revolution skriver vi ny tränshistoria
Vår nya kollektion är designad utifrån den varelse som ska bära tränset, nämligen hästen. Med största respekt har vi byggt ett träns som är skapat efter hur hästen verkligen ser ut och fungerar, med utgångspunkt i hästens huvudanatomi. Visste ni till exempel att fler
än tio muskler ombesörjer örats rörelse? Med det i åtanke är det lätt att förstå hur ett felaktigt tryck över området kan bidra till muskelspänningar med flera negativa bieffekter som följd.

Förutom funktion och design har vi lagt mycket arbete på att hitta den bästa leverantören som kan tillgodose alla våra krav. Produkterna i Revolutionserien är tillverkade i staden Kanpur i nordöstra Indien, i en fabrik med bra arbetsvillkor och där ledningen aktivt har tagit
ställning mot barnarbete. Tränsen är tillverkade i finaste läder och är 100% ekologiska, från garvning och färgning till läderfinish.

Designade tillsammans med veterinär
Alla vår träns i Revolution-serien är designade tillsammans med veterinären Per Martin Andrén, specialist på hästens tänder. Alla detaljer i tränsen är noga genomtänka för att inte lämna något åt slumpen. Med ett Revolution-träns kan du vara säker på att din häst får ett träns som är anpassat efter dess huvudanatomi."
 
Får hoppas Chipolina tycker om tränset!
 
 

Jump Off revolution

0 Läs mer >>
Har precis köpt detta ländtäcken, är det inte för snyggt!? Synd bara att det inte är vatten avisande men det gör inte så mycket ;)
 
 

Scapa ländtäcke

2 Läs mer >>

Synd att denna va i dålig kvalité :(
 

Bilder från ett gamma...

0 Läs mer >>
Ja som ni kanske förstår så försvann alla mina nyaste bilder efter den krachade.  Har ju gamla bilder på hårddisken med de allra nyaste som de bilderna från denna fotosessionen är borta t ex.. och det är inte ens en fjärdedel av alla bilder som nu är borta :( Så om jag bara laddar upp samma bilder nu ett tag framöver så vet ni varför..

ahjuste

0 Läs mer >>
Som jag skrev för några veckor sedan gick min dator sönder, som jag fick i julklapp av jonas.. Alltså inte så gammal. Det som hände var att jag råkade spilla ut ett glas vatten på den, fast kom bara lite över. Hur som hellst så gick den sönder så vi lämnade in den på  lagning och fick betala en självrisk på 1500 kronor, kul! Dom pengarna som jag egentligen hade tänkt köpa ett par soft up stigbyglar för. Men men, förra veckan fick vi ett mail där det stod att jag skulle få en helt ny dator av liknande modell, så jag har suttit och väntat som tusan på att den ska komma, men idag kom den! och vet ni!? JAG FICK EN VIIIIIT!! Jag har alltid velat ha en vit dator hehe.. dream comes true typ.
 
Idag red jag Chipolina på hacket för första gången, hon var väldigt stum och hängde i handen på mig, lite jobbigt. Men hon lyssnade väldigt bra på skänkeln iallafall så det är jag glad över! Jag ska testa hacket några gånger nu och se om hon blir bättre eller om hon total dissar hacket. Hoppas att hon tycker om det för det är så himla skönt att kunna vila munnen på dem ibland, speciellt om man rider ut!
 
 

Ny dator

0 Läs mer >>

Jahopp igår hade jag planerat att rida, men när jag kom ut till stallet så hade hon rullat sig i blöt lera + att det spöregnade ute. Så jag släppte henne bara i ridhuset så fick hon springa av sig lite istället för att stå helt. Men jag tog även tag i och smörjde sadel, träns, magplatta m.m efter när vi red i spöregn så allt knarrar och är stelt.. Men nu äntligen fixade jag det när jag ändå inte hade något att göra!

I lördags red jag i ridhuset över lite bommar vilket gick helt okej, lite vingligt när vi inte red längs väggen på långsidan men hon trampade över bommarna fin fint! Sedan skrittade jag och Linda ut en sväng och så red vi in i skogen där det låg en stock så vi hoppade över den, Chipolina bjöd och hoppade över utan problem, hon var så söt!! Längtar tills Sanna kommer hem från bulgarien så vi kan rida ut och få upp chipolinas kondition!


Plan som gick i kras

0 Läs mer >>

Visst passar hon i rosa? :) gillar att pannbanden är i en annan nyans!

Sötnos

1 Läs mer >>
Skulle kunna döda för att få dessa saker just nu!!
 
 

ge miiiiig

2 Läs mer >>

men fin är hon!
 

Dum häst

0 Läs mer >>

Igår när jag red så gick det faktiskt över förväntan, hon tog stödet på bettet mycket bättre och lyssnade på mig väldigt bra med skänkeln. Hon var även inte alls stel i högervarvet, Petra gör underverk! Och idag ska hon komma igen och göra en riktig massage (sist var hon bara förbi och tittade lite på henne för att se om det var något som inte stod rätt till). Hon kommer vid 16 och jag har kvällen idag så blir en lång dag i stallet, kanske åker hem igen efter massagen och åker upp senare så hinner jag fixa lite hemma också.

Men jag ska rida Medina idag också så får se hur lång tid allt tar!

Jag har ökat på Chipolinas mat successivt och numera får hon ett halvt kg hippo one och 1/4 kg + havre så hon ska kunna bygga musklerna bättre. Bara att vänta och se på resultatet!

Tisdagens ridpass