galopp

Igår tog jag och Linda en vända till galoppbacken med Jamaica och Chipolina. Första backen som är lite kortare tog vi första galoppen i (detta är då även första galoppen utomhus, och när vi galopperat i ridhus så galopper vi en halv raksida för att hon inte riktigt orkar) hon bröt av två gånger och var jäääätte seg, fick verkligen gunga fram stegen på henne haha! Men sen när vi kom till stooora och långa galoppbacken så vart det vart i henne, tror hon fattade lite mer vad hon skulle göra då, och då sköt hon iväg som ett spjut och drog på två bocksprång/bakuter, öronen växlade mellan spikrakt fram och bakåt för att lyssna på mig.
 
Hon var såå duktig och jäklar vad kul det var!! Idag ska jag och Sanna rida dit med Chipolina och Medina så ska vi köra den backen ett par gånger, Sanna har aldrig riktigt galopperat ute förut (hon har inte ridit så jätte länge och Medina är i praktiskt taget galen i galoppen haha...) men idag har hon lovat att hon ska galoppera, och jag tror det kommer gå galant. Medina är så himla snäll, även fast hon är jädrans pigg så gör hon aldrig något dumt. Tänkte även göra så att Sanna får ta mina säkerhetsstigbyglar så känner hon sig säkrare, så tar jag mina andra som inte är säkerhet på.
 
 
Vardag | | En kommentar |

tjurfäktning

Satt och läste på aftonbladet där en matador hade blivit spettadav en tjur vid tjurfäktningen och att han hade fått allvarliga skador. OJ SÅ SYND! Fyfan vad jag hatar fäktning/rodeo och allt sånt där. Det är inte ett dugg synd om matadoren utan enligt min åsikt får han faktiskt skylla sig själv, kan då tillägga att tjuren redan blivit spettad av matadorens järnspett x antal gånger innan han attackerade.
 
Fattar inte varför inte all sån där "sport" förbjuds runt om i världen. Hur kan det vara kul att titta på när de plågar djur? Vad tycker ni om denna sport?
 
 
Vardag | | 4 kommentarer |

Jump Off revolution

Nu är ett sånt här träns påväg till mig! Har höga förväntningar för det har fått positiv kritik. Tränset är uttaget av perfect Sit of Sweden, de gör även de där sittbågarna för att man ska få bättre hållning i ridningen.Såhär står det om tränset:
 
"Jump Off Revolution
Designen på nosgrimman gör att käkbenen och de känsliga nervutskotten lämnas helt fria. Nackstyckets utformning gör att trycket bakom de känsliga öronen och på nacken fördelas och den extra paddingen gör att öronen får större frihet.

Pannbandet har också en helt ny design vilket gör att det är luftigt och nätt för att även här ge öronen fritt spelrum och dessutom kan du byta pannband på några sekunder, även när hästen har tränset på sig. Levereras med pannband i matchande läder och padding.

Med revolution skriver vi ny tränshistoria
Vår nya kollektion är designad utifrån den varelse som ska bära tränset, nämligen hästen. Med största respekt har vi byggt ett träns som är skapat efter hur hästen verkligen ser ut och fungerar, med utgångspunkt i hästens huvudanatomi. Visste ni till exempel att fler
än tio muskler ombesörjer örats rörelse? Med det i åtanke är det lätt att förstå hur ett felaktigt tryck över området kan bidra till muskelspänningar med flera negativa bieffekter som följd.

Förutom funktion och design har vi lagt mycket arbete på att hitta den bästa leverantören som kan tillgodose alla våra krav. Produkterna i Revolutionserien är tillverkade i staden Kanpur i nordöstra Indien, i en fabrik med bra arbetsvillkor och där ledningen aktivt har tagit
ställning mot barnarbete. Tränsen är tillverkade i finaste läder och är 100% ekologiska, från garvning och färgning till läderfinish.

Designade tillsammans med veterinär
Alla vår träns i Revolution-serien är designade tillsammans med veterinären Per Martin Andrén, specialist på hästens tänder. Alla detaljer i tränsen är noga genomtänka för att inte lämna något åt slumpen. Med ett Revolution-träns kan du vara säker på att din häst får ett träns som är anpassat efter dess huvudanatomi."
 
Får hoppas Chipolina tycker om tränset!
 
 
Vardag | | En kommentar |
Upp